Fundația Wings este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică ce oferă din 2010 servicii sociale în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Prin inițiativele noastre dorim să sprijinim prin orice mijloace și eforturi, drumul tinerilor aflați în dificultate către o viață mai bună, către o viață mai sănătoasă.

Screenshot_4Misiunea Fundației Wings este promovarea de modele pentru educarea, informarea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor, prin antrenarea comunităților în:

• conștientizarea și rezolvarea propriilor probleme;
  • dezvoltarea spiritului de întrajutorare;
  • promovarea unor concepte democratice cu privire la spijinirea familiilor marginalizate;
  • inițierea și dezvoltarea de proiecte și activități care sa promoveze egalitatea de sanse, să
  • îmbunătățească accesul la educație, instruire și servicii de sănătate;

Dacă până nu demult România era recunoscută în lume pentru performanțele remarcabile ale sportivilor săi, în ultimii ani ne-am facut loc pe podium în clasamentul supraponderalilor și aceasta nu este o performanță demnă de invidiat.

Datele oferite de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon artrebui tragă pentru noi toți un semnal de alarmă: un român din patru suferă de obezitate și 30% dintre românce și 20% dintre români sunt obezi.

1. Programul impotriva obezității infantile
  2. Campanie de informare asupra obezității
  3. Evenimente menite să promoveze un stil de viață sănătos

Programul Trăin Sănătosse dorește a fi mai mult decat un program de slăbit, deoarece urmărește deprinderea unui stil de viață sănătos și reintegrarea socială a copiilor marginalizați din cauza problemelor de greutate.

Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, ce prezintă dereglări grave de greutate și le oferă acestora și părinților, consultanță medicală, nutrițională si psihologică.

Prevenirea obezităţii infantile este cea mai bună abordare pentru reducerea prevalenţei obezităţii infantile.

Conform OMS, prin modificarea stilului de viață pot fi prevenite 80% din bolile cardiovasculare, 90% din cazurile de diabet zaharat tip 2, 40% din formele de cancer.

În primii ani de la începerea activităților cu prima serie de copii, au fost înregistrate efecte vizibile, demonstrând că prin adoptarea unor ”bune practici” alimentare și sportive oricine, indifferent de vârstă sau capacitatea sportivă, poate, cu ambiție și sprijin din partea unor profesioniști dedicați, facă o schimbare în bine.

EVENIMENTE MEDIA

1. Jurnalul Național – În fiecare luni, o pagină a ziarului este dedicată obezității și bolilor asociate acestei maladii moderne
  2. București FM -Din luna februarie, se difuzeaza mesaje de încurajare a unui stil de viață sănătos și evidențiază beneficiile prevenției obezității de la o vârstă cât mai fragedă

Apreciem interesul și ridicăm la rang de CEL MAI FRUMOS GEST UMANITAR