Bună ziua,

Numele meu este Rebeca Walter, vă scriu în calitate de mamă şi de Preşedinte al Fundaţiei Wings. Îmi face o deosebită plăcere să vă informez despre un proiect de suflet “Împreună pentru un stil de viaţă sănătos!”  pe care îl lansăm în rândul copiilor, părinţilor şi al cadrelor didactice, în vederea “prevenirii gradului de obezitate la copii”.

Proiectul face parte din seria de campanii pe care le-am iniţiat şi desfăşurat, împreună cu autorităţile, companiile private, ONG-uri, artişti, sportivi, pe parcursul celor peste 6 ani de experienţă, având ca scop prioritar “prevenirea şi tratarea gradului de obezitate la copii!”

Obezitatea a devenit o problemă de sănătate care afectează tot mai multe ţări dezvoltate sau care se află în curs de dezvoltare, afecţiunea situând România pe locuri fruntaşe în Europa, ţara noastră ocupând locul al 3 lea. Această frecvenţă crescută a obezităţii transformă boala într-o reală epidemie.

Obezitatea este o afecţiune care se caracterizează prin depozitarea excesivă a grăsimii corporale, fapt ce determină o creştere importantă  în greutate, care de cele mai multe ori generează o multitudine de afecţiuni.

Alimentaţia dezechilibrată, reducerea activităţii fizice în unităţile şcolare şi nereglementarea vânzării de produse care îngraşă, de asemenea factorii bilogici se numără printre cauzele agravării epidemiei.

De reţinut sfatul specialiştilor pentru o dietă echilibrata:

• respectarea celor 3 mese principale pe zi şi 2 gustări;
  • respectarea unui program de somn de 6 – 8 ore;
  • hidratarea corespunzătoare cu apă (minim 2 litri / zi) şi ceaiuri din plante;
  • practicarea exercitiului fizic de tip aerob în mod regulat (mers pe jos, alergat, urcat scări, înot).

Asociaţia Europeană pentru Studiul Obezităţii semnalează că “OBEZITATEA NU SE VINDECĂ”, este progresivă, suprapunându-se peste tiparul bolilor cornice.

Este important ca fiecare părinte să contribuie la evoluţia copiilor pentru a de dezvolta un stil de viaţă sănătos şi a preveni gradul de obezitate, prin:

Sunt sigură ca numai împreună vom reuşi să combatem această epidemie,  prin abordarea unui stil de viaţă sănătos, iar prin organizarea, în mod constant, a campaniilor de informare, România va depăşi acest prag ridicat, al obezităţii infantile la copii şi adolescenţi, asigurându-le acestora un viitor mai “sigur şi sănătos”.

wings-1Vă mulţumec,
Rebeca Walter