Direcționează 20%

Direcționează 20% pentru
banner-bigCum pot companiile redirectiona 20% din impozitul pe profit

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile. Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Care sunt avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit

Avantajele unui asemenea tip de donatii este ca reprezentantii companiilor au libertatea de a alege destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat, si, in plus, contribuie la o cauza nobila, fara niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.

Cine sunt beneficiarii celor 20% din impozitul pe profit

In Romania, exista peste 50.000 de ONG-uri care se ocupa cu ajutorarea copiilor defavorizati sau cu deficiente. Companiile pot alege una dintre aceste organizatii nonguvernamentale catre care sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit.

Pentru mai multe detalii click aici